čtvrtek 20. září 2012

Tohle je válka!

Jsem tu opět a tentokrát s mnohem vážnějším tématem – ovocem Obamova milovaného „Arabského jara“. Už tři americké ambasády byly napadeny. V Egyptě, Libyi a Jemenu. Americký ambasador byl zabit v Libyi, spolu s ním 2 členové jeho ochranky, američtí vojáci. Jenže! Oni nebyli na ambasádě! Protest nebyl spontánní, jak se všem snaží prezident Obama namluvit. Byl plánovaný. Diplomat J. Christopher Stevens byl postrádán prakticky od samého začátku protestů. Jeho tělo bylo nalezeno až později. Libyjští extremisté jej však sledovali už déle a čekali, až propukne protest, aby zaútočili. Je to poprvé od roku 1979, kdy za násilných okolností zahynul americký ambasador v zahraničí. Obamova reakce? „Jsem unavený, budu to řešit ráno.“ Zatímco republikánský kandidát Mitt Romney okamžitě vystoupil a vyjádřil soustrast všem blízkým, prezident Obama spal. Nezúčastnil se dokonce ani briefingu na téma ambasád na blízkém východě, patrně nemá potřebu se v této oblasti o ničem informovat. A aby toho nebylo málo, odmítl se vidět s premiérem Izraele, patrně jediného spojence na blízkém východě, kterého USA po čtyřech letech Obamovy příšerné zahraniční politiky má. Izraelský předseda vlády, který se nacházel v New Yorku, dokonce nabídl, že přiletí do Washingtonu. Obama byl však příliš zaneprázdněn – na rádiové stanici měl rozhovor s DJ Pimp with the Limp. Neméně zajímavá je Obamova teorie, co útoky na americké ambasády způsobilo. Všichni jste jistě slyšeli o onom anti-muslimském filmu. Tady přikládám link, abyste si sami mohli udělat obrázek: https://www.youtube.com/watch?v=qmodVun16Q4 a ano, tohle už bylo na youtube mnohem dříve, než se útoky odehrály. Vrcholem všeho bylo, že zatímco se Obama omlouvá za tento snímek, zapomíná na to, že druhá strana vraždila! A aby toho nebylo málo, Libye vystoupila s prohlášením, že protesty nebyly s tímto videem nikterak propojené. Jedná se jednoduše o anti-americký protest, což všichni kromě Obamy a jeho poradců museli pochopit, když se všude pálily americké vlajky. Obamova reakce? Tvrdí, že to není pravda a dál těmto zemím posílá miliardy dolarů, které jsou zoufale potřeba na oživení domácí ekonomiky. Tak koho byste v listopadu volili?

2 komentáře:

  1. Celou tuhle oblast by měli vybombardovat, ať je klid... A vážně doufám, že vyhrajou Republikáni, protože co Obama dělá, to je děs... Hlavně že leze do zadku socialistům v Hollywoodu.

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, kéž by to šlo celé vybombardovat nebo izolovat nebo něco. Nikdy odtamtud nic dobrého nevzejde. Já se modlím, aby vyhráli republikáni. I tak jsou některé věci, co Obama udělal, nevratné, ale kdyby dostal další 4 roky, znamenalo by to definitivní kolaps pro USA. Z neznámého důvodu udělá cokoli pro muslimy, přestože oni s ním kamarádit nebudou, nechápu, jak dlouho mu to bude trvat, než to pochopí. Ekonomika je na téměř zničena a země na pokraji občanské války. A všechno co říkám, myslím doslova. Moc informací se k nám přes socialistická média nedostane, takže to může všechno znít šíleně...

    OdpovědětVymazat