středa 28. srpna 2013

Noční můra

Co se stalo s garanty svobody, když je Putin musí na tiskové konferenci poučovat o tom, komu by se zbraně v Sýrii dávat neměly a má pravdu?? Jeho slova zněla: „Vědí Američani, vědí nebo spíš zajímá je, že dávají zbraně do rukou skupině, jejíž vůdce pojídá své nepřátele na bitevním poli?“ Pro ty se silným žaludkem připojuji video: kanibalismus v Sýrii
Obama tvrdí, že je válčí proti teroristům, což je ale dost nepřesné tvrzení. Válčí proti Al-Kaidě, zatímco vybavuje Muslimské bratrstvo zbraněmi a já marně hledám rozdíl mezi těmito dvěma teroristickými organizacemi.
Jsme na pokraji další světové války a prezident oceněný Nobelovou cenou míru se snaží ignorovat fakt, že už dávno probíhá Studená válka mezi ním a Ruskem. Jak jinak si lze vysvětlit, že Vladimír Putin nechá státního tajemníka USA Johna Kerryho při oficiální návštěvě čekat 3 (!!!) hodiny... Dovolím si podotknout, že není typické ponižovat tak vysoko postaveného zástupce jiné země, předpokládám tedy, že se tím Rusko snaží něco naznačit.
A logicky přichází na řadu Bostonský maraton, o kterém jsem psala v článku Šmejdi. První, kdo se z mezinárodních listů této tragédie chytil, bylo Rusko. Ne však, aby podpořilo USA a vyjádřilo soustrast, ale proto, aby poukázalo na fakt, že Spojené státy byly před těmito lidmi z jejich strany varovány. Kdyby Obamova neschopná administrativa trávila méně času vemlouváním se muslimům a více času analyzováním skutečných hrozeb, tito dva konkrétní teroristé by byli ze země vyhoštěni dávno před Bostonským maratonem.
Tímhle vším se snažím říct jedno, přátelství Ruska a USA zrovna dvakrát nekvete. I tak pro mě bylo šokujícím zjištěním, když jsem si přečetla, že Putin chystá odvetný útok na Saudskou Arábii, pokud Amerika skutečně bude intervenovat v Sýrii. A co hůř, na straně Ruska už v současné chvíli stojí Čína a Írán. Evropa se motá mezi dluhy a dotacemi, zatímco se za každou cenu snaží udržet ne příliš funkční Unii a USA má nejslabšího a nejhoršího vůdce za celou svou historii, který na mezinárodním poli zbabral, co mohl, takže ať ten blbec zůstane doma i se svou armádou. Tento krok koneckonců nepodporuje ani americká veřejnost! Podpora intervence v Sýrii je historicky nejnižší ze všech amerických válek... 9%. Jinými slovy, jestli se pro tento krok Obama rozhodne, bude prakticky proti všem.

Mám jen dvě otázky. Přijde Třetí světová válka? Kdy?

Žádné komentáře:

Okomentovat