pondělí 4. března 2013

Jak si pejsek s kočičkou dělali dort



Já a moje milovaná spolubydlící Janča máme narozeniny jen asi týden od sebe, a proto jsme se rozhodly, že uspořádáme společně narozeninovou party. Vzhledem k tomu, že se konala v kavárně, nemohly jsme si s občerstvením moc vymýšlet, proto jsme se rozhodly udělat alespoň dort. Fatku, že ani jedna z nás není v kuchyni příliš zkušenou, a to, že nemáme absolutně nejmenší tušení, jak se dělá dort, jsme se nezalekly. Měly jsme.
Sešly jsme se na bytě a pustily se do toho. Janča měla recept na korpus a já na krém. Krém se povedl, ne že bych snad měla lepší recept nebo jsem byla šikovnější, jen na něm v podstatě nebylo co zkazit. Když jsme vykleply korpus z formy, měl na výšku asi 5cm. Že to krémem už nenastavíme, to nám bylo jasné vcelku hned. Nastala otázka – co dál? Upečeme ještě jeden korpus a tenhle vyhodíme!


Umíchaly jsme směs na druhý korpus a plny očekávání seděly před troubou. Korpus krásně nakynul a získal zlatavou barvu, tak jsme do něj chtěly píchnout špejlí, abychom zjistily, zda je kompletně upečený. Ano tak přesně v tuto chvíli si milý korpus povzdechl, splaskl a rázem byl jen o kousek vyšší než náš první pokus. Jako bonus měl ovšem vysoké kraje a uprostřed takové údolíčko.
Co teď? Dostaly jsme se tak daleko a navíc co s krémem, že. Oba korpusy jsme ořezaly a daly je na sebe, tím jsme získaly solidně vysoký dort, teď jen vyplnit krémem. No a kluzkými banány. Ty ale naprosto rozvážely celou koncepci, a dort se sunul na všechny možné strany.
Další plán byl ten, že vše obalíme čokoládou, aby moc nebylo vidět, jak vypadá. Té jsme samozřejmě neměly dost, takže jednotlivé vrstvy dortu dál vesele jezdily, kamkoli se jim zachtělo. Žalostně vypadající dort nám ležel v lednici a my doufaly, že se ještě stane zázrak. Poté, co jsme na něj následující den vyplácaly další dvě balení polevy, nešlo už naštěstí vůbec poznat, jak dort vypadal předtím, naše další spolubydlící jej dokonce označily za hezký.
To, co se s ním stalo na párty si přečtete v následujícím článku a bude to stát za to.

Žádné komentáře:

Okomentovat